Cursussen

 Cursussen

Cursus start weer in september 2018. Woensdagmorgen en dinsdagmorgen. Op aanvraag kan een nieuwe groep gevormd worden. Cursussen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Het  is een cursus van 10 lessen van 2.5 uur.

Max. aantal deelnemers is 8. Bij min. 4 inschrijvingen wordt een groepje  opgestart. In overleg zal dit dan plaatsvinden op een morgen/middag/avond.

In de lessenreeks kan je kennismaken met zowel tekenen als schilderen. Het eerste deel van de les zal steeds uit gerichte tekenopdrachten bestaan. Dit zijn eenvoudige opdrachten

om goed te leren kijken en te tekenen wat je ziet. Voor iedereen toegankelijk. Er wordt altijd gestart vanuit de waarneming. Bloemen, stilleven, model, interieur zullen thema’s zijn. Als je de basis van het tekenen een beetje beheerst gaat het schilderen ook veel gemakkelijker. Of dit nu een stilleven is of een model dat maakt dan niet meer uit.

De 2e helft van de les bestaat uit een schilderopdracht. Op een speelse manier doodelen  met aquarel en andere materialen erbij. Je leert je eigen beeldtaal ontwikkelen samen met mij. We laten de realiteit los en dan ontstaan er sfeerbeelden van een onderwerp. Aquarel leent zich hier erg voor als je maar de controle loslaat. Dit kan je leren. Dan is schilderen ook ontspannend en kom je ook verder dan alleen het namaken van plaatjes.

De kosten voor de cursus van 10 lessen zijn 170 Euro exclusief materiaalgebruik. Kosten materiaalgebruik is 3,50 Euro per les.

Voor meer info: bel gerust tel. 06-47458144 te Riethoven mail lianbakermans@hetnet.nl